Ingatlan

Cáfolnak a pátyi befektetők - Mégsem épül kaszinóváros?

Portfolio
Mint korábban beszámoltunk róla, az Index mai cikkében részletesen foglalkozott a spanyol Grupo Milton pátyi ingatlanfejlesztési terveiről. A cikk idézi a beruházás ellenzőit, akik kaszinóvárost, vigalmi negyedet emlegetnek, és törvénytelenségekre gyanakszanak. A cikk által idézett források szerint a fejlesztő a korábbi terveivel ellentétben a golfpálya mellé több ezer lakásos lakóparkot, két hotelt, konferenciaközpontot, éttermeket és óriásplázát terveztetett egy Páty külterületén fekvő, százhúsz hektáros, Telkivel határos földterületre.

Páty polgármestere, Dr. Bognár András és Mervó József, a Grupo Milton képviselője a Portfóliónak is eljuttatott közös közleményben reagált az Indexes írásra.
A közlemény cáfolja, hogy a Grupo Milton által készíttetett tervrajzokon már egy a 2008-as tervekhez képes tízszeresére növesztett projekt szerepel. A polgármester és a beruházó szerint "ezzel szemben a valóság az, hogy Páty Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2006-ban már elfogadott egy 18 lyukú Golf pálya, ahhoz kapcsolódó szálloda, étterem, apartman házakat és szálláshelyeket magába foglaló projektet szabályozási terv és településszerkezeti terv formájában. Ez 263,000 nm beépíthetőség lehetőségét biztosította a fejlesztési területen, amelyet már a 2005-ben elfogadott Budapesti Agglomerációs Törvény is magas zöldfelületi arányú települési térségnek jelöli ki."

A pátyi polgármester és a spanyol Gruop Milton a közleményben azt állítja, hogy 2008 július 16-án Páty Község Képviselőtestülete egyhangú döntéssel elfogadta azt a funkcióbővítéssel indokolt tervkoncepciót, amely "a korábbi fejlesztési elképzelésen túl középiskola, óvoda, bölcsőde, egy konferencia központ, valamint egy bevásárló udvar megvalósításával is számol". Szerintük így a 2008 nyarán elfogadott tervkoncepció alapján a beépíthető terület nagyságának lehetőségét 350,000 nm-ben jelölte meg, amely szerintük 30%-al növelte meg a beruházás mértékét az Index cikkében állított "tízszeres növekedéssel szemben".

A közlemény tagadja, hogy hatalmas bevásárlóközpontot terveznének, állításuk szerint "a valóságban egy Stop Shop méretű emberi léptékű bevásárló udvar épülhet" az agglomerációs településen. Emellett cáfolják az Index cikkbében említett 30 méteres építménymagasságot is, a legnagyobb építménymagasságot 15 méterben jelölik meg, mely szerintük a 120 hektáros fejlesztési terület alig több mint 1.5%-án valósulhat meg. Páty polgármestere és a Grupo Milton továbbá cáfolják azt is, hogy kaszinóváros vagy vigalmi negyed épülne Pátyon. A pátyi projektet jegyző Grupo Milton az Indexes cikk azon állítását is cáfolja, mely szerint a pátyi megaprojektet a magyar kormány kiemelt turisztikai beruházásnak nyilvánította.
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
B1013953