Előfizetői tartalom

A szakadék szélén táncolnak a szállodák

A sokat emlegetett válság egyik nagy vesztese volt a hazai turizmus. A negatív hatás azonban nemcsak a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakákra hatott ki, hanem komolyan visszavetette a tempót a fejlesztői piacon is. A KSH, a legújabb 2009-es kereskedelmi szálláshelyek forgalmára vonatkozó gyorsjelentésében számol be a szállodapiacot érintő legfontosabb statisztikai mutatókról.

Éves szinten az öt- és négycsillagos szállodák kihasználtsága 53,8%, illetve 48,5% volt, melyek nem érték el a tavalyi értékek 90%-át sem. Az ötcsillagos szállodák több mint 12%-ot, míg a négycsillagosak 11,3%-ot veszítettek az 1 évvel korábbi mutatókhoz képest. Az összes szálloda tekintetében pedig mégrosszabb a helyzet, hiszen itt csak 43%-os volt a kihasználtság. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés