Előfizetői tartalom

Megindulnak az árverések - Mi lesz a lakásárakkal?

Ditróy Gergely
Ma bejelentették azt az öt pontból álló Otthonvédelmi Akciótervet, mellyel a kormány egyfelől a hitel-visszafizetési problémával küszködő adósoknak próbál segíteni, illetve az eddig kilakoltatási és árverezési moratórium teljes gátjába ütköző bankoknak igyekszik engedményeket tenni. A lakáspiaci sokkot elkerülendő kvótarendszer bevezetése bár valóban a legésszerűbb kompromisszumnak tűnik a jelenlegi bizonytalan és pangó piaci helyzet feloldására, a nagy értékű ingatlanok esetében azonban rövid távon egy jelentősebb áresés is bekövetkezhet, ha a hitelintézetek belső korlátozás nélkül próbálnak túladni ezeken az otthonokon.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által bejelentett részletek szerint 2011. július 1. és 2011. október 1-je között a 30 millió forintnál nagyobb értékű ingatlanok és 20 milliónál nagyobb hitelösszegek esetében lehet árverezni az ingatlanokat. A negyedik negyedévben az érintett, kisebb értékű lakások 2%-a árverezhető el, majd ez az arány 2012-ben negyedévente 3%...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái