Előfizetői tartalom

Valóban zöldek az új lakások? - Itt a válasz!

Mennyire zöld a lakópark, ahol lakunk? Valóban energiahatékonyak az új lakóingatlanok? Törvény írja elő, hogy 2009 óta minden új építésű ingatlan esetében kötelezően el kell készíttetni az energetikai tanúsítványt, s azt a transzparencia érdekében kötelezően fel kell tölteni a VÁTI Nonprofit Kft. adatbázisába. Vizsgálódásunk szerint a legtöbb érintett ugyanakkor nem tesz eleget az előírásnak. Nagy kérdés tehát, milyen hatást is gyakorol a lakás zöldkártya az ingatlanpiacra?

A fenntartható fejlődés és az energiafelhasználás hatékonyságának javítása érdekében az Európai Unió 2002-ben kihirdette az épületek energiateljesítményéről szóló direktíváját, mely a tagállamok részére előírja az épületek energetikai minőségének tanúsítását, illetve az erre vonatkozó jogszabályi háttér megteremtését. A magyar kormány - eleget téve európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés