Előfizetői tartalom

Ingatlanosok trükkjei - Erre vigyázz a szerződésnél!

Portfolio
Sokat tisztult a hazai ingatlanszakma a válság kitörése óta, de még mindig nem eleget: a mai napig vannak a piacon különféle ügynökségek és értékesítők, akik néha vitatható módszerekkel próbálják növelni forgalmukat. Első látásra minden ígéretesnek tűnik, ám az elszámoláskor könnyen jöhet a feketeleves. Összegyűjtöttük az öt legismertebb trükköt, ami adott esetben milliókba fájhat.

Mennyi a jutalék? Érdemes a szerződéskötés előtt a jutalék mértékét - és esedékességét - pontosan tisztázni, és ragaszkodni ahhoz, hogy a szerződésben is szerepeljen. Az első meglepetés általában akkor szokott érkezni, amikor kiderül, hogy az ingatlanközvetítő által elvárt jutalékot még 27%-os általános forgalmi adó is terheli - ez egy 20 millió forintos lakás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés