Előfizetői tartalom

Átadták az új metrókocsikat - Gyorsabb lesz a ki- és beszállás

Portfolio
Az Alstom hivatalosan is átadta az első METROPOLIS metrót a Fővárosi Önkormányzatnak. A kettes metróvonalon jelenleg futó metrókat leváltó új szerelvény kulcsát Patrick Kron, az Alstom Csoport elnök-vezérigazgatója adta át Tarlós István főpolgármesternek a hivatalos átadó eseményen. A francia gyártó a múlt év során Budapesttel kötött megállapodásban rögzítetten megszerezte a végleges típusengedélyt a 22 darab, öt kocsiból álló metrószerelvényre, amellyel lehetővé válik az új szerelvények forgalomba állítása a kettes metróvonalon. Az új, 100 méter hosszú, légkondicionált metrószerelvények ez év szeptember elején állhatnak forgalomba.

Eddigi legnagyobb járműbeszerzési programjának keretén belül, Budapest 110 METROPOLIS metrókocsit rendelt meg az Alstomtól a kelet-nyugati irányú, 2-es metróvonalra. A szerelvények fékrendszerén végrehajtott módosításokat és egy átfogó tesztelést követően - melynek során a szerelvény 35 000 km-t futott -, a gyártó 2012. június 1-jén szerezte meg a szerelvények végleges...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái