Előfizetői tartalom

Álom a lakáspiac fellendülése - Maradnak az alacsony árak

A lakásértékesítések száma és a négyzetméterárak ugyan nem robbantak az elmúlt három hónapban (sem), a lakáspiacon és a hozzá kötődő területeken azonban zajlottak az események. A májusban bejelentett szocpol után elindult végre az új kamattámogatási program, majd a dugódíj bevezetésének lehetősége korbácsolta fel a kedélyeket a budapesti lakáspiacon. Július vége előtt a felvételi pontok rutinszerű kihirdetésével a teljes szakma a bérlakáspiacra fókuszált, miközben az FHB és a KSH újabb történelmi mélypontról számolt be a lakásárakban és az építésekben. Mindemellett egyre kevesebb az eladó új építésű lakás a fővárosban, és továbbra is nagyokat lehet alkudni.

Tart még a mélyrepülés Július végén jött az újabb hidegzuhany a lakáspiacon, mikor előbb az FHB publikálta legfrissebb lakásárindexét, melyből kiderült, hogy a 2010-es 5,1%-os és a 2011-es 1,9%-os árcsökkenés után, 2012 első negyedévében nominálisan 0,4%-ot csökkentek a lakásárak 2011 utolsó negyedévéhez képest, és 2,6%-kal 2011 hasonló időszakához viszonyítva....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés