Előfizetői tartalom

Meglepő: Sokkal energiatakarékosabbak a panellakások

Portfolio
Bár az év elejétől kötelező az ingatlan adásvételekhez csatolni az energetikai tanúsítványt, a vevőknél ez a szempont egyelőre csak a sokadik helyen szerepel. Az esetek döntő többségében a szerződés megírásakor kerül csak sor az eljárásra. A Duna House országos tanúsító hálózatának idei adataiból kiderül az is, hogy Budapesten arányaiban sokkal több az alacsonyabb energiaosztályba tartozó lakás, mint vidéken, és az is, hogy általában véve a panellakásoknak magasabb a besorolása, mint a téglalakásoknak vagy házaknak.

Az ingatlanközvetítő beszámolója szerint a tanúsítási eljárás kérdése a legtöbb esetben már csak a szerződés pillanatában kerül terítékre, a vásárlási szempontok közé annak ellenére még nem épült be igazán, hogy az év eleje óta kötelező a megléte. Természetesen ez alól kivételt képeznek a legjobb "A és A+" besorolású ingatlanok, amelyeknél már a hirdetésekben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái