Előfizetői tartalom

Lebombázza a kormány a Margit körúti minisztériumot

Major Katalin
Február végén a II. kerületi önkormányzat lapja, a Budai Polgár számolt be arról, hogy a kormány eltüntetné a föld színéről a Gazdasági Minisztérium nyolcemeletes, Margit körúti irodaházát. Az 1971-ben, a szocializmus egyik presztízsberuházásaként átadott épület lebontását Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Láng Zsolt II. kerületi polgármester ma sajtótájékoztatón erősítette meg. A Mammut szomszédságában álló területhez egyébként évtizedek óta rossz emlékek tapadnak - az irodaház helyén álló korábbi épület az 1800-as évek végétől börtönként funkcionált, amelyben történelme során leginkább politikai foglyokat tartottak fogva, később Rajk Lászlót is itt végezték ki.

A Margit körút 85-87.alatti épület bontásának részleteiről tegnap kormányhatározatot adtak ki, amelyet mai sajtótájékoztatóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Láng Zsolt II. kerületi polgármester hivatalosan is megerősítettek. Buda egyik legproblémásabb zárványa mindig is a Moszkva tér, a Millenáris területe, a korábbi Kohó- és Gépipari Minisztérium épületei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés