Előfizetői tartalom

Lakást vásárolnál? Itt az idő! - Eladnál? Tarts még ki, ha tudsz!

Portfolio
A lakásépítések továbbra is lefelé tartó trendet követnek, így nem meglepő, hogy az összes eladáson belül csökken az új lakások részaránya. A használtlakás piacon stagnáló értékesítési idők, javuló vevői alkupozíciók és némileg csökkenő árak jellemzőek. Idén az állami keresletélénkítő intézkedésektől várhatnánk a csodát, azonban ezek alacsony népszerűségük miatt egyelőre nem tudják hatásukat kifejteni. Az év első három hónapja 2011. azonos időszakában regisztrált 19 500-as forgalmát idézi, a piacon továbbra is demográfiai változások generálják a tranzakciók nagy részét- derül ki az Otthon Centrum legfrissebb elemzéséből.

Az idei év első negyedévében tapasztalt forgalom leginkább a 2011-es év első negyedéves adatokkal mérhető össze, mivel 2012-ben a végtörlesztés lezárása nagyszámú előrehozott vásárlást generált a piacon, 2013 összevetése a tavalyi év azonos időszakával nem adna reális képet. Idén az első három hónapban ugyanannyi adásvételi tranzakciót regisztráltak, mint a két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés