Előfizetői tartalom

Építhetik a római-parti mobilgátat - az MTA támogatja a tervet

Portfolio
Elkészült a Magyar Tudományos Akadémia szakvéleménye a római-parti mobilgát terveiről. A friss szakmai állásfoglalás támogatja a gát kiépítését. Tarlós István főpolgármester korábban a Budapesti Műszaki Egyetem geotechnikai tanszékének, illetve az MTA bizottságának pozitív szakmai véleményéhez kötötte a mobilgát felhúzását, így úgy tűnik, hogy hamarosan elkezdhetik a kivitelezést-számol be az Origo.

A Műszaki Egyetem geotechnikai tanszéke már márciusban megfogalmazta szakvéleményét, amelyben megvalósíthatónak nevezve a mobilgát terveit, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Pálinkás József pedig szerda délután fogadta el és továbbította Tarlós Istvánnak a kilenctagú bizottság szakvéleményét - mondta az Origónak Bakonyi Péter, a testület elnöke. A bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés