Ingatlan

Tarlós: a védmű még ebben a ciklusban kivitelezési stádiumba kerülhet

Portfolio
A római-parti árvízvédelmi mű ügyében szültetett MTA-szakvéleménnyel kapcsolatban a főpolgármester mai sajtótájékoztatóján elmondta: annak az a lényege, hogy az Akadémia a parti árvízvédelmi fal beruházási koncepcióját elfogadja, a döntés-előkészítő tanulmányt pedig korrekt műszaki tervnek minősítette.
Tarlós István közölte: az MTA által tett javaslatokat - végleges ökológiai terv készítését, a mai karakter megőrzését, a környezetvédelmi és természetvédelmi szempontok pályázati kiírásba építését, az úgynevezett lábazati kőszórás felülvizsgálatát és az altalaj feltárását - a főváros mind elfogadja és meg fogja cselekedni.

Kitért arra is, hogy az Akadémia bizottsága megkapta a fővárostól az elkészített vízjogi-létesítési engedélyezési tervet, az árvízvédekezési haváriatervet, a favédelmi és környezeti hatástanulmányt. A szakvéleményben tehát rögzítették: készült környezeti hatástanulmány, "noha egy magát civilnek nevező ellenző ennek hiányára hivatkozva jelentett fel minket az Európai Uniónál".

Tarlós István közölte: az MTA az önkormányzati döntéseket, és azt figyelembe véve, hogy a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon duplájába kerülne a beruházás, korrektnek találta mások mellett a műszaki tervet és a műtárgy magassági vonatvezetését. Utóbbi legalább olyan védelmet biztosít a csillaghegyi övezet lakóinak, mint a jelenlegi elsőrendű védvonal - tette hozzá az MTA. A főpolgármester kitért arra is, hogy az Akadémia egyetértett az alapozás koronaszintjének olyan megválasztásával, amivel csökkenteni lehet az alumíniumszerkezet magasságát és ezzel a beruházás költségeit is. Hozzátette: a bizottság elfogadta azt is, hogy a szivárgásgátló fal és a mögötte elhelyezett szivárgó kombinációjával meg lehet akadályozni a talajvíz jelentős emelkedését.

A főpolgármester tudatta: a mobil védmű megépítése mellett a Királyok útja-Nánási út nyomvonalán lévő, elsőrendű védvonalat is meg fogják erősíteni. A védmű kialakítására egyébként 3,5 milliárd forint rendelkezésre áll. A jelenlegi előrejelzések 4,8 milliárd forintnál tartanak, ennek oka a beruházás időbeli elhúzódása. Kérdésre válaszolva elmondta, a védmű még ebben a ciklusban kivitelezési stádiumba tud kerülni.
Boeing
Frankfurti tőzsde
cimlap_Hernadi
Volkswagen
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
sme kkv csomag laptop
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
getty, varsó, lengyelország, iroda, felhőkarcoló, toronyház,