FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Rossz bőrben van a lakáspiac Magyarországon

Portfolio
2013 első hat hónapjában a forgalom a 2011 első félévében tapasztalt, közel 42 ezres szintet idézi, de a többi lakáspiaci mutató továbbra is romlik. A teljes árengedmény mértéke az idei első félévben átlépte a 14 százalékos szintet, az értékesítési idők pedig a 2012-ben tapasztalt stagnálás után ismét növekedtek. Továbbra is jellemzően az 50-60 négyzetméteres lakásokat vásároljuk, ugyanakkor az árak szinte minden ingatlantípus esetében alacsonyabbak voltak január-július hónapokban, az előző év azonos időszakához viszonyítva - derül ki az Otthon Centrum legfrissebb Lakáspiaci Tanácsadójából. Az OC szerint a mostani 90 ezres helyett az "egészséges", évi 160-170 ezres lakás tranzakció számra még éveket kell várnunk.

Kis lakásokat veszünk A fővárosban a 11 és 17 milliós, keleten a 8 milliós, nyugaton a 7 és 12 millió forintos áron kínált használt téglalakások voltak a legkeresettebbek. Árkategóriától függetlenül, minden területen az 50 és 60 négyzetméter közötti lakások voltak a legnépszerűbbek. Budapesten a legkeresettebb panellakásokat 10 millió forintos áron kínálták, keleten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés