FONTOS Új benzinárstop az asztalon, a kormány jövő héten tárgyal róla
 
Előfizetői tartalom

Áralku, értékcsökkenés, népszerűség - Ez most a lakáspiac

Portfolio
Szinte pontosan a májusi forgalommal megegyező országos adásvételi forgalmat becsültek a Duna House elemzői július hónapra. Az idei forgalom így az első hét hónapban 48 ezer tranzakciót mutat és a nyári hónapoktól eltekintve folyamatos havi növekedésben van. Az áresés és alku folyamatos, a népszerű kerületek pedig még mindig népszerűek, mindeközben megugrott az első lakásvásárlók száma.

Tavaly júliusig ugyan 60 ezer tranzakció volt, de ebbe erősen közrejátszott az év eleji végtörlesztés. Idén áprilistól azonban rendre magasabb a forgalom, mint akár tavaly, vagy tavaly előtt. 2011-ben az első hét hónapban pedig csak 46 ezer adásvétel történt, ami 3%-kal kevesebb az idei adatoknál.Néhány napja a KSH is megjelentette a végleges, 2012-re vonatkozó tranzakciószám...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés