Előfizetői tartalom

Mai magyar valóság - Budapest híresen olcsó város

Agócs Balázs
Budapesten mindössze egy szem árva irodaházat adtak át idén, csak egy fél plázát építettünk, és az ipari ingatlanok harmada üresen áll. Bár lehet, hogy van ennek jó oldala is: Budapest a három legolcsóbb európai irodapiaci lokáció közé tartozik, és a 17. legmegfizethetőbb irodapiac világszinten. Remélhetőleg lassan elérjük azt a pontot, ahol az alacsony bérletidíj-szintek miatt már globálisan is versenyképesek leszünk a nagyobb nemzetközi bérlők körében.

Alacsony aktivitás jellemzi a hazai kereskedelmi ingatlanpiacot, a stagnálás stádiumában a piacon minimális a fejlesztői és a befektetői érdeklődés, illetve továbbra is magasak a kihasználatlansági mutatók. Az iroda és ipari piacon emelkedett a nettó bérbeadások aránya a teljes kereslethez viszonyítva. A kiskereskedelmi piac nagyon változatos képet mutat, jelentős kereslet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés