Előfizetői tartalom

Mire képes Afrika? - Az egekbe törő fekete kontinens

Major Katalin
Feltűnően sok történelmi csúcsot döntő felhőkarcoló híre járta be a világot az elmúlt hónapokban. Jelenleg négy, Burj Khalifát meghaladó torony építése van tervben: Kína nemrég harangozta be a 838 méteres Égi Várost, amit Szaúd-Arábia a jeddahi Kingdom Tower 1000 méteres magasságával rövid úton letromfolt, a 300 méteres tornyokra pedig lassan már a fejünket sem kapjuk fel. Ami azonban ennél érdekesebb, hogy az ázsiai és közel-keleti felhőkarcoló-ralit eddig irigykedve figyelő Afrika most úgy döntött, beszáll a versenybe. A hirtelen nekibátorodás nem véletlen - a 21. század sokak szerint Afrika évszázada lesz. A BRIC országok körüli felhajtás után az Afrika-sztorira egyre több ingatlanbefektető figyel fel.

Az elmúlt hónapok bejelentései szerint egyszerre három aspiráns is akad Afrika legmagasabb felhőkarcolójának címére. A legambiciózusabb projekt kétségtelenül a Dél-Afrikában, Pretoria közelében elhelyezkedő Tshwane városában készülődő Centurion Symbio-City torony, amely 110 emeletével, 447 méteres magasságával esélyes arra, hogy a kontinens legmagasabb épülete legyen....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés