Előfizetői tartalom

Ennyi volt, megszűnt a vidámpark - Hova menjünk ezután szórakozni?

Portfolio
Az elmúlt hónapokban a Vidám Park végóráinak szomorú hangulata lengte körbe a Városliget fasorait, és a 175 éve működő létesítmény tegnap végleg bezárta kapuit. Vidámpark nélkül maradtunk hát, és ez a gyötrő gondolat arra indított minket, hogy sorra vegyük, vajon milyen lehetőségeink adódnak, ha mégis egy kis borzongásra, repülésre, gyomorliftezésre, rázkódásra, nosztalgikus díszletekre vagy élethű mesefigurákra vágyunk.

Bár örök emléknek még megmarad nekünk néhány egykori attrakció, így a műemléki védettséget élvező Europa Nostra-díjas Körhinta, amely a 1906 óta rója a köröket, az 1922 óta működő faszerkezetes hullámvasút, az 1912-ben indított Barlangvasút és a Lézerdodzsem tetőszerkezete. Az Óriáskerék is marad még egy ideig, ám a Vidám Park többi játékéra - a "mutatványos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés