Előfizetői tartalom

Budapesti átlaglakásért vidéken házat kapni

Portfolio
Vidéken 9,37 millió forint, Budapesten 13,76 millió forint volt az értékesített lakóingatlanok átlagos ára az elmúlt másfél évben - derül ki az OTP Jelzálogbank legfrissebb Lakóingatlan Értéktérkép elemzéséből. A megyék közül Somogy volt a legdrágább, négyzetméterenként 200 ezer forintnál is magasabb árral - jelentős részben a Balaton-parti új lakásprojektek eladásainak köszönhetően -, míg a lista végén Nógrád megye áll, ahol egyedüliként 100 ezer forint alatt volt a négyzetméterenkénti átlagár.

Tízből négy lakóingatlant Budapesten adtak el az elmúlt másfél évben, lakásból csaknem minden második a fővárosban kelt el, míg a családi házak eladása tekintetében Pest, Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron megye vezeti a ranglistát. A teljes magyarországi lakóingatlan-forgalomból lévő részesedés alapján a fővárost Győr-Moson-Sopron, Pest, Hajdú-Bihar és Csongrád megye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés