Előfizetői tartalom

Bizonytalan időre elhalasztották a CET-per folytatását

Portfolio
Bizonytalan időre elhalasztották a CET-per folytatását - tudta meg a Népszabadság a Pécsi Törvényszéken. A lap szerdai cikkében felidézi: a fővárosi önkormányzat felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához a Pécsi Ítélőtábla szeptemberi közbenső ítélete ellen. A bíróság ugyanis kimondta, hogy a fővárosi önkormányzat köteles megfizetni az MKB Banknak a CET-beruházással kapcsolatban kötött hitelkeret-megállapodás alapján fennálló pénzügyi adósságot.

A Pécsi Törvényszék már márciusban érvényesnek ismerte el azt a - Budapest, a bank és a beruházó Porto által kötött - háromoldalú kontraktust, amely szerint a főváros a szolgáltatási szerződés felmondása esetén köteles megfizetni az adósságot. A főváros fizetési kötelezettségének jogalapja így jogerőssé vált. A Pécsi Törvényszéknek csupán az összeget kellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés