Előfizetői tartalom

Párizsban nem gányolnak - Hogy is kéne azt a Batthyány teret?

Portfolio
Budapesten talán még soha nem volt egy időben ennyi nagyszabású köztérfelújítási projekt, mint ma. Bár újabb plázák, irodaházak nem lepik el a várost, a nagyobb infrastruktúrafejlesztési projektek nyomán zajló átalakulások felforgatják a várost. Ezek a vállalkozások erősen meghatározzák, hogy milyen Budapesten élünk majd a következő néhány évtizedben - nem mindegy, hogy az egykori Moszkva, a Batthyány tér vagy a Budapest szívét adó Erzsébet tér hogy sikerül. A témához egy nemzetközi projekt bemutatásával szeretnénk hozzájárulni. A Place de la République, azaz Párizs egyik legnagyobb terének felújítási projektjéről van szó.

Budapesten egymást érik a köztérfelújítások és területrendezési projektek, egyesek zökkenőmentesen, míg mások állandó szakmai és közéleti viták kereszttüzében közelednek átadási határidejükhöz. Itt van mindjárt a nemzet főtere vagy az Erzsébet tér, és az olyan,mind funkciójukban, mind szimbolikusan kiemelt jelentőségű közterek, mint a Moszkva tér, a Nyugati tér...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés