Előfizetői tartalom

Kiterjesztésre kerülhet az ingatlanadó

Portfolio
Átlagosan 15 százalékot meghaladó mértékben nőttek a lakásárak Kínában decemberben éves bázison, a növekvő trend a kormány negyedik éve tartó piachűtő intézkedései ellenére folytatódik, igaz a havi adatok már az ütem lassulására utalnak. Az adatokat az országos statisztikai hivatal adta ki a hétvégén - írja az MTI. Az új országos ingatlan-nyilvántartási rendszer, pedig az ingtalanadó kiterjesztését vetíti előre.

Decemberben Pekingben 16 százalékkal, Sanghajban 18 százalékkal kerültek többe az ingatlanok az egy évvel korábbinál. A déli Kanton városban és Sencsenben a drágulás 20,1, illetve 19,9 százalék volt éves összehasonlításban. Az árak helyenként újabb rekordokat döntöttek, a 70 mért nagyvárosban decemberben átlagosan 0,4 százalékos volt az emelkedés az előző hónaphoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés