Előfizetői tartalom

Belehúztak a lakásvásárlók!

Portfolio
Erősebben kezdett a lakásértékesítési-piac az idei évben a tavalyinál, miután 2013. januárjában 8,7%-kal kevesebb tranzakció történt, mint idén az első hónapban. Az év első három hete még ennél is nagyobb ingatlan adásvételi darabszámot sejtetett, de ez a folyamat az utolsó héten látványosan lelassult, áll a Duna House friss közleményében.

A lassulás hátterében a forintgyengülés áll, amely mind eladói, mind vevői oldalról befolyásolta a szereplőket. A devizában eladósodott eladóknak nem kedvez a gyenge forint, ugyanis a hitel végtörlesztésének összege jelentősen emelkedik, állapítja meg a közvetítői hálózat elemzése.Vevői oldalon a hitelt felvevők bizonytalanodtak el a jegybank lehetséges válaszreakciói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés