Előfizetői tartalom

Tiltakozás és felháborodás a Városligetben

Portfolio
Csütörtökön került fel a főváros honlapjára a Városliget új helyszínrajzát is tartalmazó egyeztető anyag. A térkép szerint, ami az eddigi legrészletesebb tervnek tekinthető az új múzeumi negyedről, 12 ezer négyzetméternyi területet építenének be a kivitelezés során. Ez a korábban tervezettnél nagyobb mértékű fakivágást vonhat maga után, ami több civil és politikai szervezet felháborodását is kiváltotta.

A korábban ismert elképzelésekkel szemben számos újdonságot tartalmaz a Múzeumi Negyed helyszínrajza. A legszembetűnőbb, hogy bár korábban azt ígérték, hogy nem csökkentik jelentős mértékben a zöldfelület nagyságát, az új terv szerint mintegy 120 ezer négyzetméternyi területet építenének be.Forrás: budapest.hu Az öt út múzeumépületből három a mai 56-osok tere...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés