Előfizetői tartalom

Tudja, hogy ki jár jól a 4-es metró átadásával?

Portfolio
Pénteken adják át Budapest legújabb, négyes metróvonalát. Az Otthon Centrum szerint a beruházás ugyan általában tompította a megállók környékén az ingatlanárak csökkenését, de egyelőre még nem tapasztalható az árnövekedés. A hatás számszerűsíthetőséget nehezíti, hogy a lakáspiacon év eleje óta eleve fellendülés tapasztalható, valamint a 4-es metrót a piac már korábban "beárazta" a környék ingatlanjainál. Érdekesség, hogy egyelőre a belvárosi területeken - ilyen a Rákóczi-, a Kálvin és a II. János Pál tér - a felszíni tereprendezések, térfelújítások hatása egyelőre nagyobb, mint a metró nyújtotta új közlekedési, utazási lehetőségek. Hasonló megállapításukra jutottak a szakértők a debreceni 2-es villamos átadása kapcsán.

Kapcsolódó cikkünk2013.11.22Ők lesznek a 4-es metró építésének nyertesei2014.03.11Így szépülnek meg Budapest lerohadt terei2014.03.134-es metró? Ugyan! - Itt vannak a jövő pesti metrói2014.02.27Mi vár rád, Budapest?Az átadás kettős hatása Az ingatlanok esetében az egyik legfontosabb szempont - akár az ármeghatározó tényezők, akár a vevői preferenciák közül -...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés