Előfizetői tartalom

Így nem öl meg a 4-es metró

Portfolio
Számos újítást, az eddigiektől eltérő műszaki megoldást alkalmaztak a pénteken átadott M4-es metróvonalon. Azt minden érdeklődő láthatta, hogy egyebek mellett merőben más a terek belső kialakítása és az utastájékoztató rendszer. A főváros közleményéből kiderült az is, milyen biztonságtechnikai megoldások csökkentik az esélyét annak, hogy a metró okozza vesztünket.

Mint az ismert, az új vonal vonatvezérlő, áramellátását biztosító és kommunikációs (távközlési) rendszere lehetővé teszi, hogy a szerelvények teljesen automata üzemmódban közlekedhessenek. Az utasforgalmi próbaüzem idején - hat hónapig, ami hosszabbodhat - a teljes biztonság érdekében még tartózkodik vonatkísérő személyzet a szerelvényeken, ám ezen időszak végétől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés