Ingatlan

Megújul a margitszigeti futópálya

Portfolio
A nyár folyamán átalakul a főváros talán legkedveltebb szabadtéri sportlétesítménye, a margitszigeti futópálya. Szeptembertől szélesebb futósávok, új felfestések és biztonsági intézkedések várják a szigeten sportolni vágyókat, ráadásul a gyalogosokkal sem kell majd többé összeveszni a kevés hely miatt. A Városépítési Főosztály blogja tette közzé a megújuló margitszigeti futókör terveit.
A tervek a szakma és a lakosság javaslatai alapján készültek. A legfontosabb változás, hogy kiszélesedik a pálya, minimum 1,4 méter széles lesz, de lesznek 1,8 méter szélességű szakaszok is. A Margitsziget Atlétikai Centrum épületében pedig elérhető lesz az új öltöző, zuhanyzó és wc.

Megújul a margitszigeti futópálya
Ahogy az alábbi látványterveken látható, különböző módszerekkel szélesítik ki a futópályát. Fákat természetesen sehol nem vágnak ki, így ahol szükséges, a pálya kettéválik, majd a fákat megkerülve újra egyesül. A sziget szélén futó útvonalak szűk keresztmetszete miatt gyakran merül fel konfliktus gyalogosok és futók között, a sétálni vágyok gyakran nem férnek el máshol és a futópályán akadályozzák a sportolni vágyók haladását. Az átalakítás során ezt a problémát is orvosolni fogják, új gyalogos felületek kialakításával.

Megújul a margitszigeti futópálya
Lakossági javaslatra sávszűkítésekkel, felfestésekkel és táblákkal késztetik majd lassításra a járműveket a balesetveszélyes Árpád hídi átkelőnél.

Megújul a margitszigeti futópálya
További újításként a futókör mentén több helyen is induló és km-t jelző felfestések kerülnek fel a pályára, hogy kiindulóponttól függetlenül mindenhol mérhessék a futók, mennyit haladtak.

A közbeszerzési eljárás jelenleg folyik, a határidő május 9-e, bár a blog szerint ez néhány nappal kitolódhat. A munkálatok várhatóan júniusban kezdődnek, először a pesti oldalon, majd a budai parton folytatódnak. A kivitelezés alatt a szigeti futópálya folyamatosan használható lesz. A tervek szerint szeptember elejére, iskolakezdésre teljesen megújul a margitszigeti futókör.
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Mystery_Hotel_Budapest - 8