Ingatlan

Győri óriásingatlanon indulhat a lakásépítés

MTI
Portfolio
Lakóterületként hasznosítaná győri óriásingatlanját a Rába Járműipari Holding Nyrt., a 43 hektáros egykori ipari ingatlan előkészítését a hasznosításra akár már 2015-ben megkezdhetik - mondta Pintér István elnök-vezérigazgató az MTI-nek.
Az első lépés a terület "vizuális rehabilitációja" lesz, az ütemezés pedig azon is múlik, lesz-e módjuk pályázati forrást is igénybe venni a Győr belvárosához közeli "barnamezős" telek végső lakóterületté alakításához. Ha ez sikerül, jövőre elkezdődhet a munka. Ellenkező esetben csak később kezdik a munkálatokat, a társaság ugyanis erre a feladatra nem kíván forrásokat elvonni alaptevékenységeitől.

Pintér István közölte, jelenleg zajlik a terület rendbetételének költségkalkulációja; az összeg mindenképpen eléri a több százmillió forintot. "Sosem zárkóztunk el attól, hogy ha jön egy befektető, tegye meg az ajánlatát, és mi az igazgatóság elé terjesztjük, de ilyen befektető az utóbbi évtizedben nem akadt" - jegyezte meg az elnök-vezérigazgató. Emlékeztetett arra: a válság következtében nem sikerült megvalósítani azt a tervet, amelynek részeként nagyvárosias lakóövezetet hoztak volna létre ezen a területen. Jelezte: felmerült annak a lehetősége, hogy több részletben hajtsák végre az óriásingatlan rendbetételét, illetve hasznosítását. A Rába három éve Győr vezetésével közösen jelentette be, hogy egy-másfél évtized alatt megvalósuló, mintegy 150 milliárd forintos győri ingatlanfejlesztéshez keresnek befektetőt.

Az akkori elképzelések szerint a belvároshoz közeli 43 hektáros, volt ipari területen lakó-, munka- és rekreációs helyeket is teremtő projektet indítottak volna. Pintér István elnök-vezérigazgató közlése szerint elsősorban abban érdekeltek, hogy a befektető megvásárolja az ingatlant, s ott maga fejlesszen. A Mosoni-Duna és az 1-es főút közelében fekvő területen alig kell bontani, ugyanakkor az infrastruktúra, noha felújításra szorul, de kiépült. A projektbe a Rába teljes szabad területét bevonnák.

Pintér István nyilatkozata ellenére mi találtunk az elmúlt évtizedben ingatlanfejlesztési projektet a kérdéses területen. A város legnagyobb újlakásfejlesztési projektjébe, a Városrét Lakópark építésébe még a válság előtt fogott az izraeli Engel Csoport. A válság beköszöntével azonban a projektet a fejlesztő leállította, és azt később, 2012-ben az OTP Ingatlan Zrt. vásárolta meg tovább folytatva az építkezést. Ennek legutóbbi ütemét tavaly novemberben adták át, egy hónapja pedig a Városrét Lakópark megszerezte a jogerős használatba vételi engedélyt - derült ki a projekt honlapjáról.

Győri óriásingatlanon indulhat a lakásépítés
A Városrét Lakópark
Győrbe költöznél? Nézelődj az Otthontérképen!
Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Pillar_irodaház