Ingatlan

Győri óriásingatlanon indulhat a lakásépítés

MTI
Portfolio
Lakóterületként hasznosítaná győri óriásingatlanját a Rába Járműipari Holding Nyrt., a 43 hektáros egykori ipari ingatlan előkészítését a hasznosításra akár már 2015-ben megkezdhetik - mondta Pintér István elnök-vezérigazgató az MTI-nek.
Az első lépés a terület "vizuális rehabilitációja" lesz, az ütemezés pedig azon is múlik, lesz-e módjuk pályázati forrást is igénybe venni a Győr belvárosához közeli "barnamezős" telek végső lakóterületté alakításához. Ha ez sikerül, jövőre elkezdődhet a munka. Ellenkező esetben csak később kezdik a munkálatokat, a társaság ugyanis erre a feladatra nem kíván forrásokat elvonni alaptevékenységeitől.

Pintér István közölte, jelenleg zajlik a terület rendbetételének költségkalkulációja; az összeg mindenképpen eléri a több százmillió forintot. "Sosem zárkóztunk el attól, hogy ha jön egy befektető, tegye meg az ajánlatát, és mi az igazgatóság elé terjesztjük, de ilyen befektető az utóbbi évtizedben nem akadt" - jegyezte meg az elnök-vezérigazgató. Emlékeztetett arra: a válság következtében nem sikerült megvalósítani azt a tervet, amelynek részeként nagyvárosias lakóövezetet hoztak volna létre ezen a területen. Jelezte: felmerült annak a lehetősége, hogy több részletben hajtsák végre az óriásingatlan rendbetételét, illetve hasznosítását. A Rába három éve Győr vezetésével közösen jelentette be, hogy egy-másfél évtized alatt megvalósuló, mintegy 150 milliárd forintos győri ingatlanfejlesztéshez keresnek befektetőt.

Az akkori elképzelések szerint a belvároshoz közeli 43 hektáros, volt ipari területen lakó-, munka- és rekreációs helyeket is teremtő projektet indítottak volna. Pintér István elnök-vezérigazgató közlése szerint elsősorban abban érdekeltek, hogy a befektető megvásárolja az ingatlant, s ott maga fejlesszen. A Mosoni-Duna és az 1-es főút közelében fekvő területen alig kell bontani, ugyanakkor az infrastruktúra, noha felújításra szorul, de kiépült. A projektbe a Rába teljes szabad területét bevonnák.

Pintér István nyilatkozata ellenére mi találtunk az elmúlt évtizedben ingatlanfejlesztési projektet a kérdéses területen. A város legnagyobb újlakásfejlesztési projektjébe, a Városrét Lakópark építésébe még a válság előtt fogott az izraeli Engel Csoport. A válság beköszöntével azonban a projektet a fejlesztő leállította, és azt később, 2012-ben az OTP Ingatlan Zrt. vásárolta meg tovább folytatva az építkezést. Ennek legutóbbi ütemét tavaly novemberben adták át, egy hónapja pedig a Városrét Lakópark megszerezte a jogerős használatba vételi engedélyt - derült ki a projekt honlapjáról.

Győri óriásingatlanon indulhat a lakásépítés
A Városrét Lakópark
Győrbe költöznél? Nézelődj az Otthontérképen!
facebook pay
Puskás Aréna
K_EPA20191106140
Szél
GettyImages-1038084008
DMOHA20190901009
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Puskás Aréna