Ingatlan

Végre történik valami a Lipóttal?

Portfolio
"A jövő egészségügyi komplexuma" néven pályázatot írt ki az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK). Az ötletbörze célja, hogy koncepciók, ötletek és víziók érkezzenek Budapest egyik emblematikus egészségügyi intézményének, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), ismertebb nevén a Lipót rehabilitációjára.
Az egykori országos elmegyógyintézet romantikus stílusban, 1868-ban építették meg, Budán, a mai II. kerület egyik legszebb és legértékesebb telkén. Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, ismertebb nevén a Lipótmező bezárásáról az egészségügyi reform során döntöttek még 2007-ben, azóta kihasználatlanul áll.

Az IFK diákoknak szánt pályázatának kiírásakor olyan területet választott ki - egészségügy -, ahol érintkeznek és akár megütköznek egymással a gazdasági szempontok és a közérdekek, az állam és a magánszféra vagy másképpen a közfinanszírozás és a magán befektetések.

"Ezeket a konfliktusokat jól szemlélteti az OPNI, ahol egy hosszabb ideje húzódó problémás, mindenképpen változásra és fejlesztésre szoruló terület gondjaira keressük, nem csak ingatlanfejlesztői szempontból a megoldást." - mondta Takács Ernő, a pályázatot kiíró Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke. A változtatás mindenképpen szükséges, azonban a fejlesztések irányának meghatározása a mai napig sem tudott megvalósulni, többek között vélhetően a számtalan érintett érdekének különbözősége miatt - tette hozzá az elnök.

Az IFK ötleteket, impulzusokat vár tehát egy olyan területen, ahol az elmúlt időkben nem sikerült új alapokra helyezni és láthatóan fenntarthatóvá, XXI. századivá varázsolni a működést. Az ötletbörzét 2014. május 21-én írta ki az IFK, a pályaműveket 2014. október 31-ig várják, győztest pedig a II. Ingatlanfejlesztői Napon, november 20-án hirdetik ki.
volkswagen_getty
áder jános_mti
hindenburg_getty
borkai zsolt_győr_mti
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-1185435380