Előfizetői tartalom

Idén is forró lesz a nyár a Balatonnál - Várod már?

Portfolio
Nincs ok panaszra Balatonon, legalábbis, ami a lakáspiacot illeti: az országos trendeket követve, tavalyhoz képest itt is komoly, csaknem 20%-os keresletbővüléssel indult az év. Az Otthon Centrum az idei teljes évre nagyságrendileg 2 500 - 2 700 tranzakcióra számít a Balatonon. A legtöbben 10, 15, de akár a 25 milliós nyaralókat, házakat keresik. Az árak tekintetében egyelőre visszafogott a növekedés, de van piaca az akár 1 milliós négyzetméterárú, közvetlenül a vízparton épült lakásoknak, nyaralóknak is. Az évkezdet a szomszédos Velencei-tónál is jól alakult, mind érdeklődő számban, mind az adásvételek számában jobb volt az év eddig eltelt időszaka, mint a tavalyi - derült ki az Otthon Centrum legfrissebb elemzéséből.

A magyar lakáspiacon az idei első hónapokban tapasztalható pozitív hangulat, a bizalom visszatérése a Balatont is utolérte. "Értékesítési tapasztalataink szerint, a balatoni lakóingatlan- és üdülő forgalom csaknem 20%-kal bővült az idei első négy hónapban, az előző év azonos időszakához képest" - mondta Kühne Kata, az Otthon Centrum ügyvezető igazgatója.A 2008 és 2013...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés