Ingatlan

Tudod, hogy ki lakik a lakásodban?

Portfolio
Változott a lakcímbejelentésre vonatkozó jogszabály. Az új előírások szerint lakásvásárláskor már a szerződésben kiköthetik a felek, hogy a régi háztulajdonosnak igazolnia kell, hányan vannak az adott címre bejelentve. De lakásvásárlás után az új tulajdonos is bárkit kijelenthet a házból, az eljárást a jegyzőnél kell kezdeményeznie. Mindez már illetékesmentes - mondta el az InfoRádiónak Lohrmann Eszter, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának főosztályvezető-helyettese.
"Két lehetősége van a lakásvásárlónak a lakcímbejelentések tisztázására. Az egyik, hogy az ingatlan adás-vételi szerződésben általában kikötik, hogy az eladó garantálja: az adott ingatlanon senki sem rendelkezik rajtuk kívül bejelentett lakcímmel, s vállalják azt is, hogy az eladásig a bejelentett személyek kiköltöznek, ezt a jegyzőnél elintézik, s az eladásnál megváltoztatják lakcímüket" - ismertette Lohrmann Eszter.

"Ha ez nem teljesül, akkor az adásvételi szerződést követően az új tulajdonosnak lehetősége van arra, hogy a jegyzőnél vagy a járási hivatalnál tájékoztatást vagy igazolást kérjen arról: az ő ingatlanjában ki rendelkezik bejelentett lakóhellyel. Az új tulajdonos illetékmentes eljárást indíthat a jegyzőnél vagy a járási hivatalnál, és kérheti a bejelentett lakcímek törlését" - tette hozzá a főosztályvezető-helyettes.

Jelezte: ez az eljárás általános ügyintézési határidőhöz kötött, tehát 20 napon belül megtörténik.

Akkor sincs gond, ha a szerződésből kimarad a garantáló passzus, az új tulajdonos ez esetben is illetékmentesen kérheti ugyanilyen eljárásban a jegyzőtől a tájékoztatást és a lakcímbejelentések törlését.

A jegyző ezek után lefolytatja az eljárást. Ennek keretében megvizsgálja - akár helyszíni szemle keretében - hogy valójában kik laknak ezen a lakcímen, s ha megállapítja, hogy ott a tulajdonoson és családján kívül nem lakik más, döntést hoz és fiktiválja ezeket a lakcímeket.

A jegyző egyben értesíti azokat, akik be voltak jelentve az ingatlanba, mégpedig a nyilvántartásban szereplő lakcímükön. De mivel ez ugyanaz, mint ahol ők már nem laknak, a jegyzőnek ilyenkor csak értesítési kötelezettsége van.

"Ha nem veszik át a levelet, az is bizonyítja, hogy ők már nem laknak ott" - tette hozzá Lohrmann Eszter.

Az ügyfélkapus rendszeren keresztül nem lehet ilyen ügyeket intézni - hangsúlyozta a főosztályvezető-helyettes.

Annak, aki a jegyzőknél szeretné a fiktiválási eljárást kezdeményezni, két lehetősége van: személyesen vagy levélben indíthatja el az eljárást.

Az első esetben a polgármesteri hivatalban kell tájékozódni az ügyfélfogadási időről és személyesen intézni a teendőket. De levélben is jelezhetik az illetékes jegyzőnek, hogy benyújtják a kérelmüket és akkor a jegyzőnek a hatósági eljárásról szóló törvény szerint el kell járnia.

A jegyző kérheti a tulajdonostól, hogy jelenjen meg személyesen. Jegyzőkönyvet vesznek fel és ez alapján a jegyző már el tud járni az ügyben - ismertette Lohrmann Eszter.
Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
hullám, óceán, tengerparti lakások