Előfizetői tartalom

Brüsszelben folytatódik a harc a metrófelújításért

Portfolio
A Népszabadság információi szerint az Európai Unió nem fogja hagyni a fővárosi közlekedési beruházások Lázár János által javasolt leállítását. A kormány által benyújtott projektlistáról Brüsszel választja ki azokat, amelyekre a kohéziós alapból forrást biztosít, így a főváros csak annyit tud tenni, hogy eléri, hogy a budapesti közlekedési beruházások mindenképp rajta legyenek ezen a projektlistán. Bár a legkritikusabb állapotban a Tarlós István által is "felkarolt" 3-as metró van és ennek a vonalnak a felújítása a leginkább elhalaszthatatlan, nem feledkezhetünk el arról sem, hogy számos egyéb projekt sorsa is kétségessé vált, melyek nélkül nem beszélhetünk egy fejlődő fővárosról.

Előzmények Múlt csütörtökön érkezett a hír, hogy Budapest búcsút mondhat több nagy közlekedésfejlesztési projektnek is, mivel Lázár János - aki a Miniszterelnökség vezetőjeként felel mindenért, ami uniós forrás - magához vonta a fővárosi EU-s projekteket és le is húzta őket a listáról. Ezek közé tartozik a - műszaki okok miatt halaszthatatlan - 3-as metró felújítása...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái