Előfizetői tartalom

Hivatalos: börtönt kapott a magyar állam

MTI
Visszakerült a magyar állam tulajdonába a budai Várban található Táncsics-börtön, miután Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója és André Goodfriend, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője aláírta a több budapesti ingatlan kölcsönös átruházásáról szóló, Magyarország és az Egyesült Államok között létrejött megállapodást pénteken.

Az egyezmény értelmében a magyar állam tulajdonába került a Táncsics Mihály egykori börtönét is magában foglaló épület, továbbá egy XII. kerületi épület és egy másik ingatlan a Széchenyi rakparton. Cserébe Magyarország átadja a budapesti amerikai nagykövetség melletti két épületet, amelyeket saját költségén felújított. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés