Előfizetői tartalom

A magyar szektor, ami még mindig jobban teljesít

Portfolio
Ami a lényeg, hogy júniusban az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 9,8%-kal volt magasabb az egy évvel korábbinál. Mindkét építményfőcsoport termelése növekedett: az épületeké 2,4, az egyéb építményeké 18,0%-kal. Az építőipar termelői árai 2014. II. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 2,3%-kal emelkedtek, áll a KSH legfrissebb jelentésében.

Az építőipari termelés másfél éve tartó növekedése júniusban a korábbi hónapokban megfigyelt nagyarányú bővüléshez képest kisebb mértékű volt. Ezt részben az épületek szerkezetépítését végző vállalkozások termelésének a 2013. júniusi magas bázishoz viszonyított visszaesése okozta, de az út- és vasútépítést végző szervezetek termelésének növekedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés