FONTOS Rendkívüli béremelést jelentett be Magyarországon az Aldi
 
Előfizetői tartalom

Jó üzlet volt-e Matolcsy luxusbevásárlása?

Horváth Áron
A Magyar Nemzeti Bank felpezsdítette a hazai befektetési ingatlanpiacot az Eiffel Palace megvásárlásával, hiszen kevés az ilyen adásvétel. Az ügylet részletei iránt ezért is fokozottan érdeklődik a szűkös információhalmazból dolgozó ingatlanos szakma. Annak elemzését másra hagyom, hogy a támogatott, tűrt, tiltott t-skálán hol helyezkedik el a Központi Bank befektetési célú ingatlanvásárlási tevékenysége, illetve, hogy az eladó tulajdonosi hátterének tisztázottsága fontos-e a közpénz költése miatt. Most csak az adásvételi értékkel kapcsolatban tisztáznék egy dolgot: az ügylet számaiból nem érdemes a piacra vonatkozó következtetéseket levonni.

Az atlatszo.hu adatigénylésének köszönhetően új részletek olvashatóak az adásvételről. Az ügylet értéke szempontjából a középső dokumentum a legérdekesebb, amely a kapcsolódó értékbecslésből tartalmaz néhány részletet. Ebben a szakma által kalkuláltnál jóval magasabb érték található. Sőt, a dokumentumban található 46,2 millió eurós becsült érték még magasabb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái