Előfizetői tartalom

A felsővezeték nélküli villamosoké a jövő?

Portfolio
Két hónapnyi próbaüzem után elindult az utasforgalom a kínai Nanking új villamosvonalán, melynek különlegessége, hogy az útvonal jelentős részén felsővezeték nélkül közlekedik - számolt be a Railwaygazette.com. Az akkumulátorokkal működő villamosok előnye, hogy a megállókban feltöltődhetnek, így nem szükséges az egész vonalon városképet romboló felsővezetéket kiépíteni. Épp ezért már Budapesten is felmerült hasonló járművek beszerzése.

Kínában már működik Az átadást a kínai városban megrendezésre kerülő ifjúsági olimpiai játékok kezdetére időzítették. A 8 kilométeres vonalon, mely az olimpiai sportközpontot köti össze más olimpiai létesítményekkel, valamint a nemzetközi expo épületével, egyelőre két jármű közlekedik. A teljes üzembeállás végén nyolc jármű fog közlekedni a villamosvonalon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés