Előfizetői tartalom

2017-ben végre megszabadulhatunk az ellenőröktől? (2.)

Portfolio
Aláírta a fővárosi elektronikus jegyrendszer kiépítésére és üzemeltetésére vonatkozó szerződést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a német Scheidt&Bachmann-nal. A rendszer kiépítése 2017-re készülhet el, várhatóan ekkor élvezhetünk egy Európában már szinte mindenhol megszokott szolgáltatást és szabadulhatunk meg - részben - az ellenőröktől.

A rendezvényen Tarlós István főpolgármester ismertette, hogy a német cég összesen 27 milliárd forintért (91 millió euróért) vállalta, hogy 2017-ig kiépíti a rendszert, és 5 évig üzemelteti azt. A Scheidt&Bachmann gyártotta egyébként a BKK új jegy- és bérletkiadó automatáit is. Körülbelül 800 beléptető kaput helyeznek el a metró- és hév-állomásokon és 2500 buszon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés