Előfizetői tartalom

Sosem volt ilyen olcsó a lakásvásárlás

Portfolio
Az elmúlt évben már sokán próbálták bebizonyítani, hogy soha nem volt olyan olcsó a lakáspiac, mint ma. Egy új számítási módszer is alátámasztja ezt: ugyanazokkal a feltételekkel 1998-ban még 31 négyzetméternyi lakás volt megvásárolható, ez a szám 2014-ben pedig 60-ra nőtt - írja blogjában Zsiday Viktor, a Concorde Alapkezelő portfóliómenedzsere.

A portfóliómenedzser egy új indikátort készített, amely a lakáspiac megfizethetőségét próbálja megragadni. (Az adatok különböző forrásokból származnak, így csak a nagyságrendeket és a trendeket mutatják teljes biztossággal.) A vizsgálat átlagos budapesti lakásárakból, átlagos nettó bérekből, és elérhető (jelzálog)hitelkamatokból indul ki. Zsiday Viktor arra a kérdésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés