Előfizetői tartalom

Már a Google is Futárral dolgozik

Portfolio
Bekapcsolta a Google az új szolgáltatását: mostantól a FUTÁR valós idejű információi is megjelennek a Google térképén - jelentette be múlt héten Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az Infotér Konferencián, Balatonfüreden. Egy széles körű megállapodás eredményeként a BKK FUTÁR adatai és a Google rendszerei összekötésre kerültek, ennek köszönhetően az eddigi - kizárólag menetrend szerinti adatok alapján történő - utazástervezés helyett a rendszer a valós forgalmi helyzet, a BKK műholdas nyomkövetési rendszere, a FUTÁR alapján azt mutatja, hogy ténylegesen mikor ér az adott megállóba egy-egy jármű, és hogy valóban melyik a leggyorsabb útvonal A-ból B-be. Ezen kívül a BKK INFO szöveges információi is láthatók majd.

Nemcsak a saját applikációt fejleszti, nemcsak egy saját rendszert alakított ki mind a weben, mind pedig a mobilapplikációkon, hanem a Google rendszerében is hozzáférhetővé tette adatait a főváros közlekedésszervezője. Három évvel ezelőtt a BKK volt az első - a tömegközlekedésben mindmáig az utolsó is, sajnos -, amely nyilvánossá tette teljes menetrendi adatbázisát mindennap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés