Előfizetői tartalom

Véget ér a menekülés Budapestről?

Portfolio
Az előző évtized nagy slágere az agglomerációba való kiköltözés volt, így tíz év alatt nettó 90 ezren hagyták el Budapestet elővárosokért. A 2008-as válság azonban a migrációs trendeket is jelentősen átalakította, ami a szuburbanizációs folyamat megtörésével járt, így könnyen lehet, hogy idén már többen költöznek be a fővárosba, mint amennyien elhagyják azt - derült ki a KSH friss tanulmányából.

A KSH tanulmányáról Az ezredforduló után évente átlagosan 24 ezer lakóhely-változtatást jelentettek be Budapestről az agglomeráció felé, miközben a környező településekről Budapestre évi 14 ezer költözés történt. A fenti számok is jelezték, hogy az utóbbi évtizedben felerősödött a főváros és agglomerációja közötti migráció, ennek valóságos méretét azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés