Előfizetői tartalom

Hogy véreznek el a Spar és a Tesco tervei?

Portfolio
Az élelmiszer kereskedelmi láncok fejlesztési terveit már eddig is erőteljesen korlátozta a plázastop törvény, a most bevezetésre került adószabály változások, illetve tervezett egyéb jogszabály változások teljesen megfojthatják a Tesco, Spar, Auchan, Aldi és Lidl korábbi beruházási terveit. Jól példázza a helyzet komolyságát, hogy a Spar 8-9 milliárd forintos felügyeleti díjra számíthat jövőre, ami óriási összeg a 2013-as körülbelül 12 milliárd forintos beruházások fényében. A jövőben nem lesznek új Sparok és Tescók?

A kormányzat számos olyan változást vezet be, ami erőteljesen érinti a napi fogyasztási cikkek kis és nagykereskedelmével foglalkozó cégeket, köztük a Spart, a Tescót, az Aldit, a Lidlt és a Penny-t . A láncokat sújtó intézkedések között szerepel a felügyeleti díj emelése, és a plázastop meghosszabbítása, de a tervek között szó van a vasárnapi zárva tartásról...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái