Ingatlan

Távozik Vitézy a BKK éléről (2.)

Portfolio
A Fővárosi Közgyűlés ma úgy döntött, hogy a jövő év első napjától Dabóczi Kálmán, a Közlekedéstudományi Intézet ügyvezető helyettese váltja Vitzéy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) élén.
Az önkormányzati testület döntéséről Horváth Csaba (MSZP) és Karácsony Gergely (PM) számolt be újságíróknak. A szocialista fővárosi képviselő tájékoztatása szerint a BKK új vezetőjét a közgyűlés 90 százaléka támogatta.

Horváth Csaba elismerően szólt Dabóczi Kálmánról, akit jó szakembernek nevezett. Karácsony Gergely ezzel szemben azt közölte, tartózkodott a szavazáson, mert bár nem kérdőjelezi meg Dabóczi Kálmán felkészültségét, úgy gondolja Vitézy Dávid jól végezte a feladatát - írja az MTI.
  

Ami igazán meglepő, hogy Dabóczi Kálmán komoly szakembernek és nem csupán párthű alkalmazottnak tűnik, így az, hogy rá esett Tarlós választása, mindenképp jól kommunikálható. 2006-2011 között a nemzeti fejlesztési tárcánál, illetve elődeinél dolgozott, végül a közlekedésszakmai terület vezetőjeként. Jelenleg négy pozícióban is jelen van a Közlekedéstudományi Intézetnél: az ügyvezető általános helyettese, közlekedéstudományi üzletágvezető, stratégiai projektigazgató és személyközlekedési igazgató. Ez alapján még akár az is elképzelhető, hogy a BKK, melynek népszerűsége a kiváló kommunikáción kívül annak is köszönhető, hogy az emberek mindennapi életére hatással levő szervezetek közül egyedülálló módon hozzáértő és lelkes vezetővel rendelkezett, a továbbiakban is szakértő kezekben marad - igaz jelentősen megkurtított hatáskörrel. Optimizmusunkat azonban visszafogja, hogy az Indexnek nyilatkozó Dorner Lajos, a Vitézy "szülőhelyéül" szolgáló VEKE jelenlegi elnöke támogatja Dabóczi Kálmán kinevezését. Ez leginkább azért tűnik határozottan gyanúsnak, mert a VEKE-nek a BKK 2010-es megalakulása óta egyetlen pozitív hangvételű nyilatkozata sem volt.Más személyi változásokról is döntött a mai közgyűlés. Leváltásra került Klug Lajos, az FKF Zrt. vezetője is, őt Horváth Béla egykori kisgazda országgyűlési képviselő követi az igazgatói székben. Horváth Béla eddig a Városüzemeltetési Főosztályt vezette a Főpolgármesteri Hivatalban. A Főtáv is új vezérigazgatót kapott, Mitnyan György, a főpolgármester tanácsadójának személyében. A korábbi XII. kerületi polgármester Fekete Csabát váltja a Főtáv élén. A főváros vagyonkezelő cégének, a BFVK-nak is új vezetője lett: Nagyunyomi-Sényi Gábort Barts J. Balázs váltotta - írja az Index.
Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Pillar_irodaház