Előfizetői tartalom

Repkednek a milliók: egyre többet költünk lakásvásárlásra

Portfolio
Régen nem látott szintre süllyedt az irányár-változtatás mértéke az alapvetően továbbra is a befektetők által uralt lakáspiacon - áll a Duna House elemzésében. A DH becslése szerint ismét 10 ezer fölötti darabszámban keltek el lakóingatlanok Magyarországon novemberben, így biztosnak tűnik éves szinten a 100 ezres határ elérése. Szintén optimizmusra ad okot, hogy Budapesten a vevők nagy része jóval drágábban vásárolt, mint tavaly.

Az idei októbert követő csekély visszaesés szezonális jelenség, mely szerint várhatóan decemberben további csökkenés lesz tapasztalható. 2014-ben eddig több mint 96 ezer lakás adásvétele bonyolódott le, több mint az elmúlt 5 év bármelyikében 12 hónap alatt. Tavaly ugyanezen 11 hónap alatt még a 78 ezret sem érte el a forgalom, ami 23%-kal gyengébb érték az ideinél. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés