Előfizetői tartalom

Mi lesz Matolcsy következő nagy dobása?

Portfolio
Az MNB tegnap újabb két épülettel bővítette egyre jelentősebb ingatlanportfólióját, ez alkalommal összesen csaknem 5 milliárd forintot költött egy villára és egy műemléképületre a Budai Várban. Az előbbi ingatlan megvásárlásánál egyébként számításaink szerint arányaiban annyit fizetett rá az MNB alapítványa, hogy ahhoz képest a nyáron - jelentősen áron felül - megvásárolt Eiffel Palace-üzlet kifejezetten előnyösnek tekinthető. Végignéztük az MNB idei vásárlásait: értesüléseink szerint koránt sem zárható le a lista, hamarosan talán újabb nagy tranzakcióra számíthatunk.

Azok után, hogy az egyik legjelentősebb ingatlanpiaci befektetővé avanzsált az MNB 2014-ben Magyarországon (Budapesten), a piaci pletykák és olykor konkrét értesülések szerint a jegybank lendülete nem törik meg, és várhatóan zakatol tovább a jelentős iroda- és ingatlanpiaci portfóliót építgető gépezet. Piaci információk szerint ugyanis az MNB jelenleg az Eiffel Tér Irodaház...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái