Előfizetői tartalom

Mi lesz Matolcsy következő nagy dobása?

Portfolio
Az MNB tegnap újabb két épülettel bővítette egyre jelentősebb ingatlanportfólióját, ez alkalommal összesen csaknem 5 milliárd forintot költött egy villára és egy műemléképületre a Budai Várban. Az előbbi ingatlan megvásárlásánál egyébként számításaink szerint arányaiban annyit fizetett rá az MNB alapítványa, hogy ahhoz képest a nyáron - jelentősen áron felül - megvásárolt Eiffel Palace-üzlet kifejezetten előnyösnek tekinthető. Végignéztük az MNB idei vásárlásait: értesüléseink szerint koránt sem zárható le a lista, hamarosan talán újabb nagy tranzakcióra számíthatunk.

Azok után, hogy az egyik legjelentősebb ingatlanpiaci befektetővé avanzsált az MNB 2014-ben Magyarországon (Budapesten), a piaci pletykák és olykor konkrét értesülések szerint a jegybank lendülete nem törik meg, és várhatóan zakatol tovább a jelentős iroda- és ingatlanpiaci portfóliót építgető gépezet. Piaci információk szerint ugyanis az MNB jelenleg az Eiffel Tér Irodaház...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés