Előfizetői tartalom

Nem csak Orbán költene milliókat vári lovardára

MTI
|
Portfolio
Nem csak Magyarországon költenek milliárdokat a fővárosi vár fejlesztésére: összesen 292 millió korona (mintegy 3,3 milliárd forint) értékű felújítási munkálatokat terveznek az idén a prágai várban, a Hradzsinban. Igaz, ez eltörpül a Budai Vár tervezett, húsz éven tartó és mintegy 200 milliárd forintba kerülő teljes átalakítás mellett.

A várkezelőség szóvivője szerint a legnagyobb tételt a várépületek Moldva felé néző külső homlokzatainak a felújítása jelenti. Új homlokzatot kap egyebek között a régi királyi palota, valamint a lovarda épülete is. (Budapesten is tervezik a lovarda visszaépítését.) A homlokzatok felújítása, az ezzel összefüggésben elvégzendő restaurátori munkák értékét mintegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés