Előfizetői tartalom

Ezeket a városokat végzi ki a kormány

Portfolio
Számos, korábban a vidéki városok belső úthálózatát tehermentesíteni hivatott, elkerülőként funkcionáló gyorsforgalmi útszakasz vált fizetőssé idén január 1-től. A legrosszabbul azok járhatnak, akik az elkerülők forgalmát a jövőben levezető utak mellett élnek, mivel esetükben jelentősen növekedhet a zaj és a környezeti terhelés is. Különösen kedvezőtlen a helyzete azoknak, akik a már megépült, de még ingyenes elkerülők idején vásárolták meg a fent említett, a jövőben nagyobb forgalomra számító utak mellett otthonukat, ingatlanjaik értéke ugyanis csökkenhet a jövőben, míg a még gyérebb autós jelenlétre vágyók magasabb áron vásároltak.

A 2015. január 1-től bevezetett új megyei útdíj-fizetési rendszer lakáspiaci hatásaival már foglalkoztunk a Budapest környéki agglomerációt illetően . De az új fizetési kötelezettség talán még érzékenyebben érintheti a vidéki településeket, ahol számos korábban ingyenes, s elkerülő funkcióval rendelkező útszakasz vált fizetőssé az év elejétől. Ezek esetében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái