Előfizetői tartalom

Nagyot ugrottak előre a válság korábbi vesztesei

Portfolio
Az európai első osztályú ingatlanok piacának szűkössége és a beáramló tengerentúli tőke hatására változnak a befektetési célpontok - ezáltal előnyt szerezhet Budapest is - derül ki az Urban Land Institute (ULI) és PwC közös, Emerging Trends in Real Estate® Europe 2015 című előrejelzéséből. A tanulmány szerint, befektetői szempontból növekszik azon városok népszerűsége, amelyeket a legutóbbi piaci hanyatlás érzékenyen érintett. Komoly változást láthatunk a befektetők számára vonzó városok idei rangsorában, a legnagyobbat Madrid, Athén, Birmingham, Amszterdam és Lisszabon ugrottak előre. Budapest idén a 22. helyet szerezte meg, 5 pozíciót javítva, ami azt bizonyítja, hogy a befektetők érdeklődnek a közép-kelet-európai ingatlanpiac iránt.

A gazdasági bizonytalanságok ellenére az ingatlanok jövedelmező befektetési lehetőséget jelentenek. A tanulmány szerint a befektetők 70%-kal több saját- és idegentőke beáramlására számítanak a legjobb ingatlanok piacán. Legnagyobb problémaként a kínálati hiánnyal, emellett a szabályozások kihívásaival és a finanszírozás költségeivel szembesülnek. A befektetők többsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés