Előfizetői tartalom

Egyre többet nyaral itthon a magyar

Portfolio
Erős évet zárt tavaly a hazai turizmus: 2014 utolsó hónapjában a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 15, a belföldieké 10%-kal nőtt 2013. decemberhez viszonyítva. A szálláshelyek - folyó áron számolt - bruttó árbevétele 17%-kal emelkedett. Az év egészében 5,4%-kal nőtt a hazai szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma, amelyen belül a külföldi vendégek forgalma 2,7, a belföldieké 8,3%-kal emelkedett - áll a KSH közleményében.

A külföldi vendégek 743 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk és az általuk eltöltött éjszakáké egyaránt 15%-kal nőtt a bázisidőszakhoz képest. Decemberben a legjelentősebb küldő országok közül Németországból, Olaszországból, az Egyesült Királyságból és Ausztriából 6, 12, 50, illetve 20%-kal több, míg Oroszországból 21%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés