Ingatlan

Bécs a világ legélhetőbb városa

Portfolio
Továbbra is Bécs a világ legélhetőbb városa, Budapest a 230 várost tartalmazó listán Ljubljanával együtt a 75. helyet szerezte meg. A világon a legrosszabb Bagdadban élni a vizsgált városok közül, míg Európát tekintve Minszkben - a Mercer legújabb életszínvonal rangsora alapján.
Továbbra is Bécsben a legjobb élni a Mercer legújabb, 2015-ös életszínvonal rangsora alapján . Összességében az európai városok vezetik elsősorban a listát, néhány ausztrál és új-zélandi város mellett. A lista elején nem nagyon történt változás, a második, harmadik és negyedik helyezett továbbra is Zürich, Aucklan, és München lett, míg az ötödik helyet Vancourver szerezte meg, mely a legelőkelőbb helyen végzett város az észak-amerikai kontinensről, valamint az egyetlen, ami ebből a térségből bekerült az első 10 helyezett közé.

Az ázsiai városok közül a legelső helyezett a világ ranglistán 26. helyet megszerző Szingapúr, Tokió 44., míg Kuala Lumpur 84.. A közel-keleti és afrikai térség tekintetében Dubai végzett legelöl a listán 74. helyével, Abu-Dabi 77. lett. A Dél-Amerikai kontinens elsője, az uruguay-i Montevideo 78. az összesített listán, Buenos Aires pedig a 91.

A nyugat-európai országok közül összesen 7 szerepel az első tíz helyezet között az élhetőségi rangsorban, az előbbiekben már említettek 3 mellett a 6. helyezett Düsseldorf, a 7. Frankfurt, a 8. Genova, és a 9. Koppenhága. London például csak a 40. helyet szerezte meg. Európa nyugati feléről a legrosszabb helyezést Belfast és Athén érte el, 63. illetve 85. helyével.

A Közép-Kelet-Európai régiót tekintve Prága szerezte meg a legelőkelőbb helyet, a 68-on végezve. Budapest és Ljubljana egyaránt a 75. lett az élhetőségi rangsorban. A régiót tekintve a legrosszabbul Kijev, Tirana és Minszk teljesített, 176., 180. és 189. helyével.

A világ legélhetetlenebb városa Bagdad lett, de a legrosszabb között van még Port-au-Prince (228.), de nem szerepelt jól Havanna (193.), Caracas (179.) és La Paz (156.) sem.

Az idei felmérésben a világ 230 nagyvárosa került értékelésre 39 kritérium alapján. A vizsgálat során olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a város közlekedése, az oktatási, kulturális és egészségügyi szolgáltatásai, közbiztonsága és környezetvédelmi helyzete.

A Mercer célja a rangsorral alapvetően az, hogy a multinacionális cégeket segítse, hogy megfelelő képet kapjanak arról, hogy milyen kompenzáció szükséges a kiküldetésben dolgozó munkatársaiknak, ennek érdekében a városokban dolgozó külföldiek szempontjait vették figyelembe.
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500