Előfizetői tartalom

Mindenki szenvedni fog a vasárnapi zárva tartástól

Portfolio
A kötelező vasárnapi zárva tartás számtalan gazdasági szereplőt érint és olyanok életét is alaposan felforgathatja, akikre elsőre nem is gondolnánk. A korlátozás alól mentesülő üzletek sem örülhetnek felhőtlenül, komoly akadályokba ütközhetnek már aközben, hogy igazolni próbálják mentességüket. E héttől a kereskedők már számolhatnak azzal, hogy a nyitvatartási szabályok felügyeletét ellátó fogyasztóvédelmi hatóság felkeresi üzletüket. Hogy ennek kapcsán mire készülhetnek az érintettek, azt a Réti, Antall és Társai PwC Legal ügyvédi iroda szakértői ismertették egy sajtótájékoztató keretében.

Jogi bizonytalanságAz érintett piaci szereplő számára valószínűleg nyilvánvaló, hogy a vasárnapi zárva tartást előíró törvény ("Kszvmtv.": A kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény) hatályba lépésével nem zárult le a jogalkotási folyamat. A törvény szabályait még akkor sem lenne egyszerű alkalmazni, ha...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái