Előfizetői tartalom

Több száz milliárd eurónyi ingatlan kerülhet a piacra

Portfolio
A DTZ piackutatása 2000 óta, több mint 4 000 olyan európai, többszörösen értékesített ingatlant vizsgált, melyek összértéke meghaladta a 160 milliárd eurót. Az eredmények azt mutatják, hogy átlagosan 6,5 évente cserélnek tulajdonost a termékek, régiónként jelentős eltérésekkel. Jelenleg nagy azon termékek aránya, amelyek az átlagos időn túl vannak egy befektetőnél, így ezen ingatlanok piacra kerülése rövid időn belül várható, mintegy 472 milliárd euró befektetési potenciállal.

A DTZ piackutatási csapata több mint 37 000 tranzakciót vizsgált, 15 évet lefedve. Eme időszak alatt mintegy 4 000 befektetési termék cserélt gazdát többször is, összesen 160 milliárd euró értékben. A kutatás rámutat arra, hogy a régiók között nagyobb különbségek figyelhetőek meg, mert míg átlagosan 6,5 évente adnak túl egy ingatlanon, addig az észak európai régióban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés